Nascuda a Barcelona, Sira Hernández va realitzar els seus estudis musicals a Itàlia, al Conservatori Giuseppe Verdi de Torí -sota la guia del mestre Remo Remoli i posteriorment de Felice Quaranta-, on va debutar a l'edat de setze anys, obtenint posteriorment el títol del grau superior de piano amb la màxima puntuació.

Al seu retorn a Barcelona va perfeccionar els seus estudis musicals a l'Acadèmia Marshall, rebent classes de la gran pianista Alicia de Larrocha.

El 1987 és finalista al Concurs de Solistes organitzat per la Generalitat de Catalunya. Llavors inicia la seva activitat concertística, actuant en diversos cicles de concerts i festivals internacionals en les més importants sales de concerts i auditoris. Sira Hernández també sol participar en espectacles i recitals interdisciplinaris, en els quals col·laboren diferents artistes: ballarins, actors, poetes o artistes d'arts visuals, on música, dansa, poesia i imatge es fusionen i interactuen.

Té gravats diferents CDs amb gran èxit de crítica. El primer, registrat el 1996 per al segell discogràfic 'Ars Harmònica', és un recital amb peces de D. Scarlatti, JS Bach, Chopin i Albéniz. En 2000 grava per al mateix segell un disc dedicat íntegrament a J.S Bach, en commemoració del 250 aniversari de la seva mort. L'any 2003 publica un CD amb música del compositor català Manuel Oltra per al segell 'Columna Música'.

.I el 2007, amb el segell 'La mà de Guido' edita un altre disc dedicat íntegrament a I. Albéniz, amb obres gairebé desconegudes del compositor. Amb el mateix segell grava en 2011 un CD amb tretze Nocturns, des de l'origen d'aquesta forma musical, amb el compositor J. Field, fins als nostres dies, passant per grans compositors com Chopin, Liszt, Debussy, Fauré, Satie i Britten, entre altres.

En 2014 va gravar un nou Cd amb els quatre llibres que componen l'obra Música Callada de F. Mompou per al segell discogràfic 'Solfa Recordings'. I amb aquest mateix segell acaba de publicar recentment les XII sonates del Pare Antoni Soler, transcrites per Joaquím Nin i Castellanos.

El repertori de Sira Hernández és molt extensi

va des de la música barroca (Rameau, Scarlatti, Bach, etc.) a la música contemporània (Messiaen, Britten, Cage, etc.) passant pels grans compositors clàssics i romàntics (Mozart, Beethoven, Chopin, etc.) i nacionals (Albéniz, Turina, Morera, Mompou, Blancafort, Bonet, Cervelló, Balsach ...).

Sira Hernández també acompanya la seva tasca d'intèrpret amb la composició i la improvisació, com ha mostrat recentment en la performance "Iniciació a l'Ombra" que ha presentat a l'Arts Santa Mònica, de Barcelona amb el ballarí Pau Aran, de la companyia de dansa de Pina Bausch, inspirant-se en els poemes d'Ángel Crespo, acompanyada per la lectura dels mateixos per part del poeta Francesc Parcerisas i amb una instal·lació coreogràfica de l'artista plàstica, Stella Rahola Matutes. Sira Hernández presenta aquest mateix espectacle a Madrid en el marc del festival Ellas Crean, en el prestigiós centre cultural Conde Duque, amb la participació del gran actor Manuel Galiana.

 

MOMPOU: Música callada

Recital de Tardor

XXIII FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA

Recitale di musica e lettura di testi di Primo Levi

Música callada, conferència i concert. Sira Hernández

CONCERT DE PIANO, La casa de Los Pianistes. sevilla

Els 10 millors discos de clÀssica de l'any

exposición D’Ones del Palau Robert de Barcelona

dairea
Sira Hernández
pianist and composer
facebook
youtube
facebook
itunes
spoty
spoty